Aziatische Tomaten-Roerbaksoep met Gehakt
Equipment
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 4 bospeentjes
- 1 dunne prei
- ½ eetlepel bakgember
- 2 eetlepels roerbakolie
- 150 g rundergehakt
- 1 eetlepel medium sherry
- 1 eetlepel Chinese sojasaus
- 1 zakje roerbaksoep voor tomatensoep pakje à 2 zakjes Honig
Instructies
- Was de bleekselderij, maak het schoon en snijd het in dunne boogjes.
- Was de bospeentjes, maak ze schoon en snijd ze in plakjes.
- Maak de prei schoon, was het en snijd het in schuine ringetjes.
- Snijd de bakgember iets fijner.
- Verhit in een wok 1 eetlepel olie.
- Bak het rundergehakt in ongeveer 2 minuten rul.
- Voeg de rest van de olie toe.
- Voeg de bleekselderij, wortel en prei toe en roerbak op halfhoog vuur gedurende ongeveer 1½ minuut.
- Roer de bakgember, sherry en sojasaus erdoor.
- Voeg 6 dl water toe.
- Roer de soepmix erdoor en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij deze Aziatische soep.Voedingswaarden
Calories: 342 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 19 g | Vet: 23 g | Zout: 2.1 mg | Sugar: 7 g