Aziatische Tomaten-Roerbaksoep met Gehakt

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 bospeentjes
  • 1 dunne prei
  • ½ eetlepel bakgember
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 150 g rundergehakt
  • 1 eetlepel medium sherry
  • 1 eetlepel Chinese sojasaus
  • 1 zakje roerbaksoep voor tomatensoep pakje à 2 zakjes Honig

Instructies

  • Was de bleekselderij, maak het schoon en snijd het in dunne boogjes.
  • Was de bospeentjes, maak ze schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de prei schoon, was het en snijd het in schuine ringetjes.
  • Snijd de bakgember iets fijner.
  • Verhit in een wok 1 eetlepel olie.
  • Bak het rundergehakt in ongeveer 2 minuten rul.
  • Voeg de rest van de olie toe.
  • Voeg de bleekselderij, wortel en prei toe en roerbak op halfhoog vuur gedurende ongeveer 1½ minuut.
  • Roer de bakgember, sherry en sojasaus erdoor.
  • Voeg 6 dl water toe.
  • Roer de soepmix erdoor en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij deze Aziatische soep.

Voedingswaarden

Calories: 342 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 19 g | Vet: 23 g | Zout: 2.1 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij