Babi jethap
gekruiden varkensvlees
Equipment
- magnetron
Ingrediënten
Instructies
- Giet de olie in een grote glazen schaal en zet die 2 min. op 600 of 1 min. op 720 Watt in de magnetron.
- Roer ui, knoflook en prei door de hete olie en fruit dit mengsel 23 min. op vol vermogen, tot de ui glazig is.
- Voeg dan het vlees, kemirie, djahé, ketoembar en sambal toe.
- Roer alles goed door elkaar, leg een deksel op de schaal en zet hem 12 a 14 min. op vol vermogen in de magnetron.
- Roer het vlees halverwege de bereiding een keer goed door en breng het vlees, nadat de tijd verstreken is, op smaak met het citroensap, ketjap, suiker en eventueel wat zout.
- Laat het vlees in de afgedekte
- Voeg eventueel wat bouillon toe, als er te veel vocht schaal nog 15 min. sudderen op 150 of 180 Watt. verdampt is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er witte rijst en een atjar bij.