Balkebrij
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- Varkenslever
- tijm
- foelie
- nootmuskaat
- peper
- fijngehakt anijszaad
- 1 pak boekweitmeel
Instructies
- Een stuk varkenslever koken met flink water en zout.
- Hak de lever in kleine stukjes.
- Laat in de bouillon de bovengenoemde kruiden trekken haar.
- Ze moet sterk gekruid zijn.
- Doe de lever in de bouillon, laat deze aan de kook komen en strooi het pak bockweitmeel erin.
- Onderwijl flink roeren.
- Doe het liefst met twee personen zo dat één de pan kan vast houden op het vuur.
- Blijf strooien en roeren totdat de massa als een bal van de pan loslaat.
- Stort de massa in een met bloem bestoven kom of pasteipot.
- Strooi er bloem overheen en sla de massa zo plat mogelijk in de kom.
- Koud laten worden, in dunne plakken snijden en in half boter, half vet croquant en bruin bakken.