Balkebrij

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Varkenslever
  • tijm
  • foelie
  • nootmuskaat
  • peper
  • fijngehakt anijszaad
  • 1 pak boekweitmeel

Instructies

  • Een stuk varkenslever koken met flink water en zout.
  • Hak de lever in kleine stukjes.
  • Laat in de bouillon de bovengenoemde kruiden trekken haar.
  • Ze moet sterk gekruid zijn.
  • Doe de lever in de bouillon, laat deze aan de kook komen en strooi het pak bockweitmeel erin.
  • Onderwijl flink roeren.
  • Doe het liefst met twee personen zo dat één de pan kan vast houden op het vuur.
  • Blijf strooien en roeren totdat de massa als een bal van de pan loslaat.
  • Stort de massa in een met bloem bestoven kom of pasteipot.
  • Strooi er bloem overheen en sla de massa zo plat mogelijk in de kom.
  • Koud laten worden, in dunne plakken snijden en in half boter, half vet croquant en bruin bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Gelderland / Nederland