Bananen-Chocomousse met Champagne

Elegante glaasjes met een laagje bananenpuree en romige chocolademousse, bestrooid met kokosschilfers en gegarneerd met een bananenschijfje en chocoladekrul, geserveerd op een rustieke houten tafel.

Bananen-Chocomousse met Champagne

Een luchtige combinatie van romige chocolademousse en verfijnde bananenpuree met champagne. Een feestelijk dessert met een tropische touch!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
koelen 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 dl champagne of schuimwijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eieren
  • 180 g suiker
  • 250 g fondant chocolade
  • ½ l room
  • Kokosschilfers

Instructies

  • Schil de bananen en snijd ze in grote stukken.
  • Doe de bananen samen met de champagne en 2 eetlepels suiker in een pannetje.
  • Laat het mengsel een half uur inkoken en mix alles tot een gladde puree.
  • Verdeel de bananenpuree over kommetjes en laat afkoelen.
  • Verwarm de eieren samen met de suiker au bain-marie in een pannetje.
  • Smelt de fondant chocolade en voeg deze toe aan het eimengsel.
  • Klop de room stijf en spatel deze voorzichtig door het chocolademengsel.
  • Vul de kommetjes met bananenpuree verder aan met de chocolademousse.
  • Strooi kokosschilfers eroverheen en laat de dessertjes enkele uren opstijven in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een extra scheutje champagne of een schijfje banaan voor een luxe presentatie.

Wijnadvies:

Een glas extra brut champagne of een mousserende dessertwijn zoals Moscato d'Asti past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 26 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst België
Jaargetijde: Alle Jaargetijden