Bananen-Chocomousse met Champagne
Een luchtige combinatie van romige chocolademousse en verfijnde bananenpuree met champagne. Een feestelijk dessert met een tropische touch!
Equipment
- Pannetje
- kommetjes
Ingrediënten
- 2 bananen
- 2 dl champagne of schuimwijn
- 2 eetlepels suiker
- 3 eieren
- 180 g suiker
- 250 g fondant chocolade
- ½ l room
- Kokosschilfers
Instructies
- Schil de bananen en snijd ze in grote stukken.
- Doe de bananen samen met de champagne en 2 eetlepels suiker in een pannetje.
- Laat het mengsel een half uur inkoken en mix alles tot een gladde puree.
- Verdeel de bananenpuree over kommetjes en laat afkoelen.
- Verwarm de eieren samen met de suiker au bain-marie in een pannetje.
- Smelt de fondant chocolade en voeg deze toe aan het eimengsel.
- Klop de room stijf en spatel deze voorzichtig door het chocolademengsel.
- Vul de kommetjes met bananenpuree verder aan met de chocolademousse.
- Strooi kokosschilfers eroverheen en laat de dessertjes enkele uren opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een extra scheutje champagne of een schijfje banaan voor een luxe presentatie.Wijnadvies:
Een glas extra brut champagne of een mousserende dessertwijn zoals Moscato d'Asti past perfect bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 26 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 35 g