Bananencake van Janneke

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gr boter of margarine
  • 1 citroen de geraspte schil er van
  • 150 gr suiker
  • 2 eieren
  • 300 g bloem
  • 75 g maïzena
  • 3 tl bakpoeder
  • 4 el melk
  • 4 bananen
  • 40 g geschaafde amandelen
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
  • Roer de boter schuimig en voeg citroenrasp, suiker en eieren toe.
  • Vermeng de bloem met maïzena en bakpoeder en doe het samen met de melk bij de boter.
  • Goed kloppen omdat het deeg luchtig moet zijn.
  • Doe de helft van het beslag in een ingevette springvorm.
  • Schil de bananen, snij er plakjes van en leg ze samen met de geschaafde amandelen op het beslag.
  • Giet het overige beslag erover en bak de cake 80-90 minuten.
  • Als de taart koud is met poedersuiker bestrooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Fruit