Toffe poffers

Bananenpoffertjes met honing en hagelslag

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Poffertjespan
  • kwastje

Ingrediënten

  • 200 g poffertjesmix
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels olie
  • 6 eetlepels pure of melkhagelslag naar keuze
  • 8 eetlepels honing
  • Slagroom uit een spuitbus

Instructies

  • Klop het beslag: meng 3 dl water met de poffertjesmix in een kom tot een glad beslag.
  • Voeg vervolgens de eieren, 2 eetlepels olie en 4 eetlepels hagelslag toe.
  • Prak de banaan fijn en klop deze ook door het beslag.
  • Verwarm de poffertjespan op halfhoog vuur gedurende 5 minuten.
  • Giet het beslag in een maatbeker.
  • Doe de resterende olie in een kommetje en gebruik een kwastje om de pan dun in te vetten.
  • Schenk het beslag in de holletjes van de pan en bak de poffertjes ongeveer 2 minuten aan elke kant, tot de onderkant bruin is en de bovenkant nog een beetje vloeibaar.
  • Draai de poffertjes om met een vork en bak ook de andere kant in 2 minuten bruin.
  • Leg de gebakken poffertjes op een bord en herhaal het proces met het overgebleven beslag.
  • Voeg op elke portie 2 eetlepels honing toe en garneer met slagroom en de resterende hagelslag.
  • Serveer warm en geniet van deze heerlijke bananenpoffertjes met honing en hagelslag.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Pannenkoeken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch