Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Poffertjespan
- kwastje
Ingrediënten
- 200 g poffertjesmix
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- 3 eetlepels olie
- 6 eetlepels pure of melkhagelslag naar keuze
- 8 eetlepels honing
- Slagroom uit een spuitbus
Instructies
- Klop het beslag: meng 3 dl water met de poffertjesmix in een kom tot een glad beslag.
- Voeg vervolgens de eieren, 2 eetlepels olie en 4 eetlepels hagelslag toe.
- Prak de banaan fijn en klop deze ook door het beslag.
- Verwarm de poffertjespan op halfhoog vuur gedurende 5 minuten.
- Giet het beslag in een maatbeker.
- Doe de resterende olie in een kommetje en gebruik een kwastje om de pan dun in te vetten.
- Schenk het beslag in de holletjes van de pan en bak de poffertjes ongeveer 2 minuten aan elke kant, tot de onderkant bruin is en de bovenkant nog een beetje vloeibaar.
- Draai de poffertjes om met een vork en bak ook de andere kant in 2 minuten bruin.
- Leg de gebakken poffertjes op een bord en herhaal het proces met het overgebleven beslag.
- Voeg op elke portie 2 eetlepels honing toe en garneer met slagroom en de resterende hagelslag.
- Serveer warm en geniet van deze heerlijke bananenpoffertjes met honing en hagelslag.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 28 g