ananenpuree met chocolademousse en kokosschilfers, geserveerd in Mexicaanse stijl dessertglas.

Bananenpuree met Chocomousse

Een heerlijke combinatie van romige bananenpuree en rijke chocomousse, perfect voor een feestelijk nagerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Equipment:
  • kommetjes

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 dl champagne of schuimwijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eieren
  • 180 g suiker
  • 250 g fondant chocolade
  • ½ l room
  • Kokosschilfers

Instructies

  • Schil de bananen en snijd ze in grote stukken.
  • Doe de bananen in een pannetje met de champagne en 2 eetlepels suiker.
  • Laat het mengsel een half uur inkoken en mix tot een gladde mousse.
  • Verdeel de bananenpuree over kommetjes en laat even afkoelen.
  • Verwarm de eieren met de suiker in een pannetje.
  • Smelt de chocolade en voeg toe aan het eimengsel.
  • Klop de room en schep onder het chocolademengsel.
  • Vul de kommetjes met bananenpuree verder aan met de chocolademousse.
  • Strooi kokosschilfers erover en zet enkele uren in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte, frisse champagne past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 6 g | Vet: 28 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst België
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Feestdagen etc Moederdag / Valentijnsdag