Bananenpuree met Chocomousse
Een heerlijke combinatie van romige bananenpuree en rijke chocomousse, perfect voor een feestelijk nagerecht.
Equipment
- Equipment:
- kommetjes
Ingrediënten
- 2 bananen
- 2 dl champagne of schuimwijn
- 2 eetlepels suiker
- 3 eieren
- 180 g suiker
- 250 g fondant chocolade
- ½ l room
- Kokosschilfers
Instructies
- Schil de bananen en snijd ze in grote stukken.
- Doe de bananen in een pannetje met de champagne en 2 eetlepels suiker.
- Laat het mengsel een half uur inkoken en mix tot een gladde mousse.
- Verdeel de bananenpuree over kommetjes en laat even afkoelen.
- Verwarm de eieren met de suiker in een pannetje.
- Smelt de chocolade en voeg toe aan het eimengsel.
- Klop de room en schep onder het chocolademengsel.
- Vul de kommetjes met bananenpuree verder aan met de chocolademousse.
- Strooi kokosschilfers erover en zet enkele uren in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, frisse champagne past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 6 g | Vet: 28 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 30 g