Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediƫnten
- 20 biscuitjes
- 80 g Becel Dieet
- 1 tl kaneel
- 4 blaadjes gelatine
- 4 bananen
- citroensap
- 125 ml sinaasappelsap
- 250 ml magere yoghurt
- 2 eetlepel(s) suiker
- 125 ml slankroom
Instructies
- Vet een bakvorm, met een doorsnede van 20 cm, in met Becel Dieet.
- Verkruimel de biscuitjes en vermeng ze met Becel Dieet en kaneel.
- Druk het kruimeldeeg met behulp van de bolle kant van een lepel uit op de bodem van de bakvorm en zet deze in de koelkast.
- Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
- Snijd de bananen in plakjes, besprenkel ze met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Houd 10 plakjes apart en pureer de rest met behulp van een roerzeef of (staaf)mixer.
- Verdeel de bananenmoes over de taartbodem.
- Verwarm het sinaasappelsap in een steelpannetje en knijp intussen de geweekte gelatineblaadjes goed uit.
- Neem de pan van het vuur en los de gelatine op in het warme sinaasappelsap.
- Laat het sap afkoelen tot het lobbig wordt en voeg dan al roerende de yoghurt en de suiker toe.
- Schep het geheel voorzichtig door elkaar en verdeel het dan over de bananenmoes.
- Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de bananentaart met opgeklopte slankroom en plakjes banaan.
Voedingswaarden
Calories: 235 kcal | koolhydraten: 29 g | Vet: 11 g