Bananenvlaai

Bananenvlaai

Bananenvlaai

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor de bodem:
  • 250 gram bloem
  • 4 gram droge gist of 8 gr verse gist
  • 30 gram suiker
  • 2 gram zout
  • 40 gram gesmolten boter
  • 2 kleine eitjes
  • 25 gram lauwe melk
  • Voor de vulling:
  • 200 ml Slagroom
  • 100 gram echte boter
  • 400 gram witte chocolade
  • Een zakje taartina
  • En natuurlijk de bananen niet vergeten ?

Instructies

  • Enkele uren op voorhand breng je de slagroom met de boter aan de kook.
  • Rasp de witte chocolade en schenk hier de slagroom met de boter op.
  • Roer goed door totdat de chocolade gesmolten is.
  • Zet het mengsel in de koelkast en laat het terug ijskoud worden.
  • Maak het deeg door alle ingrediënten behalve de melk in de kitchenaid te mengen met elkaar.
  • Als het deeg nog wat plakkerig is hoef je de melk niet toe te voegen.
  • Is het deeg ietwat droog dan kun je de melk wel toevoegen.
  • Laat het deeg een 3 kwartier rijzen en kneed het dan nog eens door.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan je bakvorm en leg de lap erin.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bodem blind in de oven op 180°.
  • Na het bakken direct ontvormen en volledig laten afkoelen.
  • Neem de witte chocolade en doe deze in de kitchenaid.
  • Klop hem op totdat hij mooi stijf is.
  • Vul de vlaai met de mousse en strijk glad af.
  • Leg hierop de gesneden bananen.
  • Werk af met taartina ( volg de gebruiksaanwijzing op het pakje ).
  • De vlaai is zeer lekker maar wel zoet van smaak.
  • Heb je het liever minder zoet ?
  • Neem dan fruit dat ietwat zurig is zoals aardbeien en frambozen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------