Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- Ingrediënten voor de bodem:
- 250 gram bloem
- 4 gram droge gist of 8 gr verse gist
- 30 gram suiker
- 2 gram zout
- 40 gram gesmolten boter
- 2 kleine eitjes
- 25 gram lauwe melk
- Voor de vulling:
- 200 ml Slagroom
- 100 gram echte boter
- 400 gram witte chocolade
- Een zakje taartina
- En natuurlijk de bananen niet vergeten ?
Instructies
- Enkele uren op voorhand breng je de slagroom met de boter aan de kook.
- Rasp de witte chocolade en schenk hier de slagroom met de boter op.
- Roer goed door totdat de chocolade gesmolten is.
- Zet het mengsel in de koelkast en laat het terug ijskoud worden.
- Maak het deeg door alle ingrediënten behalve de melk in de kitchenaid te mengen met elkaar.
- Als het deeg nog wat plakkerig is hoef je de melk niet toe te voegen.
- Is het deeg ietwat droog dan kun je de melk wel toevoegen.
- Laat het deeg een 3 kwartier rijzen en kneed het dan nog eens door.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan je bakvorm en leg de lap erin.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bodem blind in de oven op 180°.
- Na het bakken direct ontvormen en volledig laten afkoelen.
- Neem de witte chocolade en doe deze in de kitchenaid.
- Klop hem op totdat hij mooi stijf is.
- Vul de vlaai met de mousse en strijk glad af.
- Leg hierop de gesneden bananen.
- Werk af met taartina ( volg de gebruiksaanwijzing op het pakje ).
- De vlaai is zeer lekker maar wel zoet van smaak.
- Heb je het liever minder zoet ?
- Neem dan fruit dat ietwat zurig is zoals aardbeien en frambozen.