Barbeque perziken met perzik-yoghurtijs en verse frambozensaus

Barbeque perziken met perzik-yoghurtijs en verse frambozensaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 75 g suiker
  • 4 rijpe perziken
  • 250 g frambozen
  • zonnebloemolie
  • 650 ml Mona Boordevol Yoghurtijs perzik
  • 4 takjes verse munt

eventueel

  • 1-2 eetlepel(s) frambozenlikeur

Instructies

  • Steek de barbecue aan of verhit de grillplaat.
  • Breng 1 dl water met de suiker aan de kook.
  • Haal zodra de suiker is opgelost de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
  • Schil en halveer de perziken, verwijder de pitten.
  • Pureer met een staafmixer de frambozen met de afgekoelde suikersiroop (en eventueel de likeur).
  • De frambozensaus kan gezeefd worden, maar het hoeft niet!
  • Bestrijk het barbecue-rooster of de grill met wat olie en gril de perziken 5 minuten om en om.
  • Schep in het midden van 4 diepe borden een grote bol yoghurtijs perzik, leg de warme perziken ernaast en schep de frambozensaus over het ijs.
  • Garneer met de takjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------