Barbietaart met Roze Marsepein
Een feestelijke Barbietaart met marsepein en kleurrijke decoraties, perfect voor verjaardagen.
Ingrediënten
- 1 barbiepop
- 1 pak mix voor vanillecake bijv. Baukje
- ½ pakje glazuur bijv. Baukje
- 1 zakje aardbeienveters
- 200 g boter op kamertemperatuur
- 3 eieren
- ¾ dl melk
- 400 g witte marsepein
- Roze levensmiddelenkleurstof
- Zilveren garneerpilletjes
- Vruchtenballetjes
- Knispers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Mix de boter in een beslagkom glad en luchtig.
- Voeg de eieren één voor één toe en mix goed door.
- Voeg de melk en de mix voor vanillecake toe en mix 4 minuten op de hoogste stand.
- Schep het beslag in een schaal en strijk de bovenkant glad.
- Bak de cake 60 minuten in het midden van de oven.
- Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
- Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
- Maak een gat in het midden van de cake en plaats de barbiepop erin.
- Rol 400 g marsepein uit tot een cirkel van ongeveer 50 cm doorsnede.
- Maak een inkeping tot het midden en drapeer de marsepein losjes om de cake als een jurk.
- Maak van de rest van de marsepein een bovenstukje voor de jurk en een kroontje voor de barbiepop.
- Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op het pak.
- Maak van de aardbeienveters kleine strikjes.
- Decoreer de jurk met strikjes, zilveren garneerpilletjes en vruchtenballetjes.
- Bevestig deze met druppeltjes glazuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Voor de volwassenen kun je een zoete dessertwijn serveren zoals een Muscat.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 28 g