Barquette van Filodeeg gevuld met Black Tiger Garnalen en Frisée Salade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Black Tiger Garnalen:

Barquette:

  • 100 gram boter
  • 4 vellen filodeeg

Dressing:

  • 3 dl olijfolie arbequina
  • 0,5 dl frambozenazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zout
  • Peper

Mayonaise:

  • 80 gram gepasteuriseerd eigeel
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 3 dl zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper
  • Worcestersaus

Salade:

  • 80 gram sjalotten
  • 1 frisée sla
  • 1 bosje radijs

Instructies

  • Voorbereiding Barquettes:
  • Snijd de vellen filodeeg in vierkanten en bestrijk ze met gesmolten boter.
  • Druk ze in vormpjes en bak ze af op 180 graden gedurende 8 minuten.
  • Laat afkoelen.
  • Black Tiger Garnalen:
  • Snipper de sjalot en fruit deze samen met thijm en laurier in olijfolie.
  • Voeg de garnalen toe en bak mee tot ze kleur krijgen.
  • Blus af met witte wijn en breng aan de kook.
  • Voeg visfond toe, breng opnieuw aan de kook, schud het geheel in een kom en laat afkoelen.
  • Verwijder de staarten van de garnalen, bewaar de koppen en pel de staarten.
  • Verwijder eventueel het darmkanaal.
  • Passeer het kookvocht, reduceer tot de helft en laat afkoelen.
  • Salade:
  • Pluk de frisée en zet in ijswater.
  • Snipper de sjalotten.
  • Snijd de radijsjes in fijne julienne en leg ze in ijswater.
  • Dressing:
  • Roer mosterd en frambozenazijn glad, voeg de gereduceerde garnalenbouillon toe en daarna de olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Mayonaise:
  • Roer het eigeel met mosterd, azijn, zout en peper.
  • Voeg al roerend de zonnebloemolie toe tot een emulsie ontstaat.
  • Breng de mayonaise op smaak met zout, peper en een scheutje Worcestersaus.
  • Bereiding:
  • Laat de frisée en radijs uitlekken en meng met de sjalotten en dressing.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de barquettes met de salade.
  • Roer de overgebleven dressing door de mayonaise en maak hiermee een spiegeltje op de borden.
  • Plaats in het midden van de saus de barquettes.
  • Leg op de salade twee garnalenstaarten.
  • Garneer met een garnaalkopje en wat kervel.
  • Geniet van dit voortreffelijke voorgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hartige taart / Voorgerechten / Zeevruchten