Basisrecept Muffins

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g meel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 240 ml melk
  • 180 g boter gesmolten
  • 180 g suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Meng de droge ingrediënten in een kom: meel, bakpoeder en een snufje zout.
  • In een andere kom meng je de natte ingrediënten: eieren, melk, gesmolten boter en suiker.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
  • Zorg ervoor dat er geen grote klonten overblijven, maar roer niet te lang.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten, of tot ze goudbruin
  • zijn en een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt.
  • Laat de muffins afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  • Notitie: Maak het nog lekkerder door 4 eetlepels cacaopoeder aan het beslag toe te voegen
  • voor chocolademuffins.

Notities / Tips / Wijnadvies

Maak het nog lekkerder door 4 eetlepels cacaopoeder aan het beslag toe te voegen voor chocolademuffins.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Cupcakes / Muffins / Gebak
Land van herkomst America