Basisrecept Pizzabodem

pizzabodem

Basisrecept Pizzabodem

Maak zelf de perfecte pizza met dit basisrecept voor pizzabodem. Eenvoudig en snel, met een heerlijk krokante korst. Ideaal om thuis de lekkerste pizza’s te maken met jouw favoriete beleg.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix
  • 25 gram boter
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel bloem

Instructies

  • Meng de witbroodmix met de boter, 3 dl handwarm water en de olie tot een soepel deeg ontstaat.
  • Indien het deeg te kleverig is, voeg dan indien nodig wat bloem toe.
  • Laat het deeg afgedekt op een warme plek ongeveer 15 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrooi het aanrecht met bloem.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol elk stuk uit tot een cirkel.
  • Leg het uitgerolde deeg op de bakplaat en verdeel de gewenste vulling erover.
  • Bak de pizza in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, totdat deze goudbruin en gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een grotere pizza kunt u het deeg uitrollen tot een lap ter grootte van de bakplaat. Zo creëert u één grote plaatpizza die u na het bakken in vieren kunt snijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Pizza
Land van herkomst Italië