Basisrecept pizzabodem van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix
  • 25 gram boter
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven

Instructies

  • bakpapier
  • Kneed het broodmix met de boter, 3 dl handwarm water en de olie tot een
  • soepel deeg (voeg, als het deeg te klef is, eventueel wat bloem toe).
  • Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ± 15 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C of gasovenstand 4.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif het aanrecht met bloem.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol die tot een cirkel uit.
  • Leg het deeg op de bakplaat en verdeel er de vulling over.
  • Bak de pizza in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:
U kunt het doog ook uitrollen tot een lap zo groot als de bakplaat. Zo maakt u
één grote plaatpizza, die u na het bakken in vieren snijdt.
Beleg voor 1 keer basisrecept pizza
(= 4 bodems):
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Pizza
Land van herkomst Italië