Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 pak witbroodmix
- 25 gram boter
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
Instructies
- bakpapier
- Kneed het broodmix met de boter, 3 dl handwarm water en de olie tot een
- soepel deeg (voeg, als het deeg te klef is, eventueel wat bloem toe).
- Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ± 15 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C of gasovenstand 4.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif het aanrecht met bloem.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol die tot een cirkel uit.
- Leg het deeg op de bakplaat en verdeel er de vulling over.
- Bak de pizza in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
U kunt het doog ook uitrollen tot een lap zo groot als de bakplaat. Zo maakt u
één grote plaatpizza, die u na het bakken in vieren snijdt.
Beleg voor 1 keer basisrecept pizza
(= 4 bodems):
U kunt het doog ook uitrollen tot een lap zo groot als de bakplaat. Zo maakt u
één grote plaatpizza, die u na het bakken in vieren snijdt.
Beleg voor 1 keer basisrecept pizza
(= 4 bodems):