Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 pak witbroodmix
- 25 gram boter
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel bloem
Instructies
- Meng de witbroodmix met de boter, 3 dl handwarm water en de olie tot een soepel deeg ontstaat.
- Indien het deeg te kleverig is, voeg dan indien nodig wat bloem toe.
- Laat het deeg afgedekt op een warme plek ongeveer 15 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
- Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrooi het aanrecht met bloem.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol elk stuk uit tot een cirkel.
- Leg het uitgerolde deeg op de bakplaat en verdeel de gewenste vulling erover.
- Bak de pizza in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, totdat deze goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een grotere pizza kunt u het deeg uitrollen tot een lap ter grootte van de bakplaat. Zo creëert u één grote plaatpizza die u na het bakken in vieren kunt snijden.