Basisrecept varkensfiletrollade
Equipment
- 1 varkensfiletrollade (ca 700 gr)
- 2 eetlepels olie
- 40 gr boter
- zout, peper
- keukenpapier
Instructies
- (Neem de rollade ca 30 minuten van tevoren uit de koelkast).
- Dep de rollade droog met keukenpapier.
- Verhit in een (braad)pan de olie en 30 gr boter.
- Bak de rollade in ca 5 minuten rondom bruin.
- Voeg de rest van de boter toe en braad de rollade op laag vuur met het deksel schuin op de pan in 35 á 45 minuten zachtjes gaar.
- Keer regelmatig (de rollade is gaar als het vlees stevig aanvoelt en niet terugveert als u erop drukt).
- Neem de rollade uit de pan en bestrooi hem met zout en peper. Verpak de rollade in aluminiumfolie en laat hem ca 15 minuten rusten.
- Verwijder dan het aluminiumfolie en snijd de rollade met een scherp mes in plakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Gebruik een spatel of een vleestang om de rollade te keren. Als u met een vork in het vlees prikt, ontstaan er gaatjes waardoor vleessappen verloren gaan.