Basisrecept varkensfiletrollade

Basisrecept varkensfiletrollade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 1 varkensfiletrollade (ca 700 gr)
  • 2 eetlepels olie
  • 40 gr boter
  • zout, peper
  • keukenpapier

Instructies

  • (Neem de rollade ca 30 minuten van tevoren uit de koelkast).
  • Dep de rollade droog met keukenpapier.
  • Verhit in een (braad)pan de olie en 30 gr boter.
  • Bak de rollade in ca 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de rest van de boter toe en braad de rollade op laag vuur met het deksel schuin op de pan in 35 á 45 minuten zachtjes gaar.
  • Keer regelmatig (de rollade is gaar als het vlees stevig aanvoelt en niet terugveert als u erop drukt).
  • Neem de rollade uit de pan en bestrooi hem met zout en peper. Verpak de rollade in aluminiumfolie en laat hem ca 15 minuten rusten.
  • Verwijder dan het aluminiumfolie en snijd de rollade met een scherp mes in plakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Gebruik een spatel of een vleestang om de rollade te keren. Als u met een vork in het vlees prikt, ontstaan er gaatjes waardoor vleessappen verloren gaan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees