Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 4 bavettes à 150 gr. ongeveer
- 400 gram champignons in plakjes gesneden
- 2 rode paprika in blokjes gesneden
- 2 groene paprika in blokjes gesneden
- 2 grote uien in halve ringen gesneden
- 3 tenen knoflook fijn gehakt
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 1 runder bouillonblokje
- worcestersaus
- tabasco
- 250 ml kookroom
- 2 tl paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- vodka of cognac
- zout
- peper
Instructies
- Haal de bavettes uit de koelkast
- Verwarm wat boter of olie in een hapjespan en fruit de ui met het paprikapoeder op laag vuur tot de uien zacht zijn.
- Zet het vuur hoger en voeg de paprika’s toe.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee zodat deze kan ontzuren.
- Voeg de champignons en knoflook toe.
- Doe de deksel op de pan zodat de groenten in het vocht van de champignons kunnen garen.
- Wanneer de groenten zacht zijn afblussen met een flinke scheut vodka of cognac.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat deze oplossen in het vocht.
- Breng op smaak met de worcestersaus en tabasco.
- Voeg de kookroom toe en meng goed door elkaar.
- Houd de saus warm of als je de saus van te voren hebt gemaakt warm hem dan op.
- Verhit in een grote koekenpan wat olie en een klontje boter.
- Zout en peper de bavettes aan beide kanten.
- Zodra de boter is uitgebruist leg je de bavettes in de koekenpan.
- Bak om en om totdat de juiste gaarheid is bereikt.
- Haal de bavettes uit de pan en leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.
- Laat de bavettes 10 minuten rusten.
- Verdeel de bavettes over borden en geef er royaal saus bij.
- Lekker met aardappelpuree of aardappelkroketjes.