Bavetterollade met Shiitake-Pesto en Knolselderij-Mousseline
Ingrediënten
Voor de Bavetterollade:
- 1 bavetterollade ca. 1 kg
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Olijfolie
Voor de Shiitake-Pesto:
- 200 g shiitake paddenstoelen fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 50 g geroosterde pijnboompitten
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 100 ml olijfolie
- Zout en zwarte peper naar smaak
Voor de Knolselderij-Mousseline:
- 1 grote knolselderij geschild en in blokjes
- 3 aardappelen geschild en in blokjes
- 50 g boter
- 100 ml melk
- Zout en nootmuskaat naar smaak
Instructies
Bavetterollade:
- Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van de bavetterollade.
- Breng de rollade op smaak met zout en peper.
- Verhit olijfolie in een pan en schroei de rollade aan alle kanten dicht.
- Plaats de rollade in de voorverwarmde oven en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Shiitake-Pesto:
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de shiitake paddenstoelen met knoflook tot ze zacht zijn.
- Doe de gebakken shiitake, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in een blender.
- Mix tot een gladde pesto.
- Breng op smaak met zout en peper.
Knolselderij-Mousseline:
- Kook de knolselderij en aardappelen gaar in een pan met licht gezouten water.
- Giet af en pureer de gekookte knolselderij en aardappelen met boter en melk tot een zijdezachte mousseline.
- Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Serveren:
- Snijd de gebakken bavetterollade in plakken.
- Leg de plakken op borden, schep een lepel shiitake-pesto over de rollade.
- Serveer de knolselderij-mousseline aan de zijkant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze smaakvolle bavetterollade met een verrassende shiitake-pesto en romige knolselderij-mousseline. Een fusion van heerlijke smaken voor een feestelijke maaltijd!