Bavetterollade met Shiitake-Pesto en Knolselderij-Mousseline

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de Bavetterollade:

  • 1 bavetterollade ca. 1 kg
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Olijfolie

Voor de Shiitake-Pesto:

  • 200 g shiitake paddenstoelen fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 100 ml olijfolie
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Voor de Knolselderij-Mousseline:

  • 1 grote knolselderij geschild en in blokjes
  • 3 aardappelen geschild en in blokjes
  • 50 g boter
  • 100 ml melk
  • Zout en nootmuskaat naar smaak

Instructies

Bavetterollade:

  • Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van de bavetterollade.
  • Breng de rollade op smaak met zout en peper.
  • Verhit olijfolie in een pan en schroei de rollade aan alle kanten dicht.
  • Plaats de rollade in de voorverwarmde oven en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Shiitake-Pesto:

  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de shiitake paddenstoelen met knoflook tot ze zacht zijn.
  • Doe de gebakken shiitake, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in een blender.
  • Mix tot een gladde pesto.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Knolselderij-Mousseline:

  • Kook de knolselderij en aardappelen gaar in een pan met licht gezouten water.
  • Giet af en pureer de gekookte knolselderij en aardappelen met boter en melk tot een zijdezachte mousseline.
  • Breng op smaak met zout en nootmuskaat.

Serveren:

  • Snijd de gebakken bavetterollade in plakken.
  • Leg de plakken op borden, schep een lepel shiitake-pesto over de rollade.
  • Serveer de knolselderij-mousseline aan de zijkant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze smaakvolle bavetterollade met een verrassende shiitake-pesto en romige knolselderij-mousseline. Een fusion van heerlijke smaken voor een feestelijke maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Fusion
Feestdagen etc Kerst