BBQ Kapsalon Deluxe
Equipment
- Aluminium bakje
Ingrediënten
- BBQ Kapsalon:
- 4 rode aardappelen
- 2 cherrytomaatjes
- 2 handjes gesneden ijsbergsla
- 2 kippendijfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 handje geraspte jonge kaas
- 1 theelepel shoarma kruidenmix
- ¼ komkommer
- ¼ rode ui
- Olijfolie spray
- Sriracha saus
- Zelfgemaakte knoflooksaus:
- 1 flinke eetlepel mayonaise
- 1 flinke eetlepel kwark
- ½ teen knoflook
- Fijngesneden bieslook
Instructies
- Verwarm de barbecue voor tot 220 graden Celsius met de deksel gesloten.
- Marineer de kippendijen in de shoarma kruidenmix en olijfolie.
- Snijd de rode ui in ringen, halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in blokjes.
- Meng de mayonaise, kwark, fijn geperste knoflook en bieslook voor de knoflooksaus en zet het in de koelkast.
- Was de aardappelen onder stromend water en snijd ze in partjes.
- Leg de aardappelpartjes met de schil naar beneden in een aluminium bakje.
- Spray ze in met olijfolie.
- Bak de aardappelen 30-35 minuten op indirecte hitte met gesloten deksel.
- Grill de gemarineerde kippendijen op de barbecue tot ze gaar zijn.
- Snijd ze vervolgens in stukjes en leg ze op de gare aardappelen.
- Bestrooi met geraspte kaas en sluit de deksel tot de kaas gesmolten is.
- Maak de BBQ Kapsalon af met gesneden ijsbergsla, rode ui, komkommer, cherrytomaten, een scheutje sriracha saus en de zelfgemaakte knoflooksaus.
- Serveer direct en geniet van deze smaakvolle BBQ Kapsalon Deluxe!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot past goed bij de gegrilde smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 28 g | Vet: 45 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g