Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
BBQ Kapsalon Deluxe
Porties:
1
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Aluminium bakje
Siliconen spatels
Ingrediënten
▢
BBQ Kapsalon:
▢
4
rode aardappelen
▢
2
cherrytomaatjes
▢
2
handjes
gesneden ijsbergsla
▢
2
kippendijfilets
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
handje
geraspte jonge kaas
▢
1
theelepel
shoarma kruidenmix
▢
¼
komkommer
▢
¼
rode ui
▢
Olijfolie spray
▢
Sriracha saus
▢
Zelfgemaakte knoflooksaus:
▢
1
flinke
eetlepel mayonaise
▢
1
flinke
eetlepel kwark
▢
½
teen
knoflook
▢
Fijngesneden
bieslook
Instructies
Verwarm de barbecue voor tot 220 graden Celsius met de deksel gesloten.
Marineer de kippendijen in de shoarma kruidenmix en olijfolie.
Snijd de rode ui in ringen, halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in blokjes.
Meng de mayonaise, kwark, fijn geperste knoflook en bieslook voor de knoflooksaus en zet het in de koelkast.
Was de aardappelen onder stromend water en snijd ze in partjes.
Leg de aardappelpartjes met de schil naar beneden in een aluminium bakje.
Spray ze in met olijfolie.
Bak de aardappelen 30-35 minuten op indirecte hitte met gesloten deksel.
Grill de gemarineerde kippendijen op de barbecue tot ze gaar zijn.
Snijd ze vervolgens in stukjes en leg ze op de gare aardappelen.
Bestrooi met geraspte kaas en sluit de deksel tot de kaas gesmolten is.
Maak de BBQ Kapsalon af met gesneden ijsbergsla, rode ui, komkommer, cherrytomaten, een scheutje sriracha saus en de zelfgemaakte knoflooksaus.
Serveer direct en geniet van deze smaakvolle BBQ Kapsalon Deluxe!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot past goed bij de gegrilde smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
45
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Kip