Recept afdrukken
No ratings yet

BBQ Kapsalon Deluxe

Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Kip
Porties: 1
calorieën: 650kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • BBQ Kapsalon:
  • 4 rode aardappelen
  • 2 cherrytomaatjes
  • 2 handjes gesneden ijsbergsla
  • 2 kippendijfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 handje geraspte jonge kaas
  • 1 theelepel shoarma kruidenmix
  • ¼ komkommer
  • ¼ rode ui
  • Olijfolie spray
  • Sriracha saus
  • Zelfgemaakte knoflooksaus:
  • 1 flinke eetlepel mayonaise
  • 1 flinke eetlepel kwark
  • ½ teen knoflook
  • Fijngesneden bieslook

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor tot 220 graden Celsius met de deksel gesloten.
  • Marineer de kippendijen in de shoarma kruidenmix en olijfolie.
  • Snijd de rode ui in ringen, halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng de mayonaise, kwark, fijn geperste knoflook en bieslook voor de knoflooksaus en zet het in de koelkast.
  • Was de aardappelen onder stromend water en snijd ze in partjes.
  • Leg de aardappelpartjes met de schil naar beneden in een aluminium bakje.
  • Spray ze in met olijfolie.
  • Bak de aardappelen 30-35 minuten op indirecte hitte met gesloten deksel.
  • Grill de gemarineerde kippendijen op de barbecue tot ze gaar zijn.
  • Snijd ze vervolgens in stukjes en leg ze op de gare aardappelen.
  • Bestrooi met geraspte kaas en sluit de deksel tot de kaas gesmolten is.
  • Maak de BBQ Kapsalon af met gesneden ijsbergsla, rode ui, komkommer, cherrytomaten, een scheutje sriracha saus en de zelfgemaakte knoflooksaus.
  • Serveer direct en geniet van deze smaakvolle BBQ Kapsalon Deluxe!

Notities

Een fruitige rode wijn zoals een Merlot past goed bij de gegrilde smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 28g | Vet: 45g | Zout: 1.5mg | Sugar: 5g