BBQ Nachos met Pulled Chicken en Guacamole

Porties: 1 Flinke schaal
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de BBQ Nachos:

  • 200 gram tortillachips
  • 75 gram geraspte cheddar
  • 75 gram geraspte jonge kaas
  • 4 kippendijen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 jalapeño
  • 1 rode ui
  • Barbecuesaus niet op mayonaisebasis

Voor de Guacamole:

  • 2 avocado's
  • 1 kleine rode ui
  • 1 kleine tomaat
  • 1 knoflookteen
  • ½ theelepel Tex Mex Kruidenmix
  • Versgemalen peper

Voor de Roomkaas:

  • 185 gram roomkaas
  • Verse kruiden bieslook, peterselie en/of selderij

Instructies

Guacamole:

  • Snijd de avocado's over de lengte doormidden en verwijder de pit.
  • Lepel het vruchtvlees uit de schil en prak het in een kom.
  • Pers de knoflookteen erboven uit.
  • Snijd de rode ui en tomaat fijn.
  • Voeg ze toe aan de avocado samen met de Tex Mex Kruidenmix en versgemalen peper.
  • Meng goed door elkaar.

Roomkaas:

  • Meng de roomkaas met fijngehakte verse kruiden naar keuze.
  • Zet opzij.
  • Kippenbouillon en Pulled Chicken:
  • Bereid de kippenbouillon door het bouillonblokje op te lossen in kokend water.
  • Kook de kippendijen in de bouillon tot ze gaar zijn.
  • Haal ze uit de bouillon en trek het vlees met behulp van twee vorken uit elkaar tot pulled chicken.

BBQ Nachos:

  • Verwarm de barbecue voor tot 180 graden Celsius.
  • Leg de tortillachips op een vuurvaste schaal en verdeel de pulled chicken erover.
  • Bestrooi met de geraspte cheddar en jonge kaas.
  • Snijd de rode ui en jalapeño in dunne ringen.
  • Strooi deze over de kaas.
  • Druppel barbecuesaus over de nachos naar smaak.
  • Plaats de schaal op de barbecue en sluit de deksel.
  • Laat de nachos staan tot de kaas volledig gesmolten is.

Serveren:

  • Haal de schaal van de barbecue en garneer de BBQ Nachos met gesneden lente-ui.
  • Serveer met de zelfgemaakte guacamole en roomkaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een koude Mexicaanse lagerbier of een fruitige, lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de smaken van de BBQ nachos en zorgt voor een verfrissende balans.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Saus / Taco's & Nacho's