Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- magnetron
- stoompan
Ingrediënten
- 1 kg kippenborst stukken
- ⅙ blok santen
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 dl water
Kruiden:
- 5 eetlepel(s) uien gesnipperde
- 8 kemiries
- 2 theelepel laos
- 1 theelepel ketoembar
- ½ theelepel kentjoer
- 4 salamblaadjes
Instructies
- Snijd het vlees van de botten, hak het fijn of draai het 1 maal door de vleesmolen.
- Wrijf uien, kemiries, laos, ketoembar, kentjoer en wat zout tot een brij.
- Fruit deze brij in de olie tot de uien geel zijn.
- Voeg er het water aan toe en de santen en dan het kippengehakt.
- Kook dit in tot het dik begint te worden, verdeel het over de stukken aluminiumfolie.
- Leg in ieder pakjes salamblaadje, vouw de pakjes dicht en stoom ze ca. 20 min. in de stoompan.
Magnetron:
- Verwarm de olie in een magnetronschaal van 1 liter 1 à 2 min. op 100%.
- Schep het fijngewreven kruidenmengsel erdoor en verwarm alles onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
- Voeg er het water, geraspte santen en de kip aan toe en verwarm alles onafgedekt in 5 à 6 min. op 70%.
- Verdeel het kipmengsel over stukken bakpapier, maak de pakjes dicht en verwarm ze 10 à 12 min. op 70%.