Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediƫnten
- Ik heb gebruikt voor de marinade:
- 1 kilo beenham met zwoerd en gepekeld
- 200 ml sinaasappel sap vers geperst
- Bolletje verse gember geraspt
- 5 eetlepel(s) sojasaus
- 4 eetlepel(s) honing
- 2 teentjes knoflook
Instructies
- Rasp de gember doe in een pan samen met ook geraspte knoflook doe daar de sinaasappelsap, sojasaus, en honing bij en zet hem op een laag vuurtje.
- Laat het staan tot je een dikke stroop krijgt.
- Kook de ham gaar in ruim kokend water en snijd het zwoerd in en bestrijk de bovenkant met de marinade.
- Doe de ham in de airfryer en zet hem op 30 minuten op 140 graden herhaal dit 2x.
- Nadat je marinade ingekookt is glaceer je hem elke 5 minuten gedurende een kwartier lang!
- Let erop dat je de hele ham insmeert.
- Haal de ham eruit en laat hem 10 minuten in aluminium folie rusten.
- Snijd de ham aan en serveer de rest van de marinade erover heen.
Notities / Tips / Wijnadvies
gekookte spruitjes met boter en nootmuskaat en lekkere verse frietjes of aardappelkroketjes !?