Beenham van Karlijn

Beenham van Karlijn

Beenham van Karlijn

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • Ik heb gebruikt voor de marinade:
  • 1 kilo beenham met zwoerd en gepekeld
  • 200 ml sinaasappel sap vers geperst
  • Bolletje verse gember geraspt
  • 5 eetlepel(s) sojasaus
  • 4 eetlepel(s) honing
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Rasp de gember doe in een pan samen met ook geraspte knoflook doe daar de sinaasappelsap, sojasaus, en honing bij en zet hem op een laag vuurtje.
  • Laat het staan tot je een dikke stroop krijgt.
  • Kook de ham gaar in ruim kokend water en snijd het zwoerd in en bestrijk de bovenkant met de marinade.
  • Doe de ham in de airfryer en zet hem op 30 minuten op 140 graden herhaal dit 2x.
  • Nadat je marinade ingekookt is glaceer je hem elke 5 minuten gedurende een kwartier lang!
  • Let erop dat je de hele ham insmeert.
  • Haal de ham eruit en laat hem 10 minuten in aluminium folie rusten.
  • Snijd de ham aan en serveer de rest van de marinade erover heen.

Notities / Tips / Wijnadvies

gekookte spruitjes met boter en nootmuskaat en lekkere verse frietjes of aardappelkroketjes !?
--------------------------------------------------------------------------------------------------