Beghrir
Marokkaanse pannenkoek
Ingrediënten
- 350 g bloem
- 150 g griesmeel
- 7 g gist
- 1 zakje bakpoeder
- 2 theelepels zout
- 700 ml water kan iets meer zijn
- Mespuntje saffraan
Instructies
- Doe bloem, griesmeel in een kom, voeg gist, bakpoeder, zout, saffraan toe en daarna het handwarme water.
- Meng alles goed (bij voorkeur met de hand).
- Dek het af met een doek en laat het beslag 1 uur rijzen.
- Verhit een anti-aanbak koekenpan.
- Voeg het beslag toe (geen boter of olie).
- Begin op laag vuur en verhoog het vuur langzaam.
- Gaatjes zullen verschijnen.
- Als de pannenkoek gaar is, leg je hem op een theedoek.
- Indien de koekenpan te heet wordt, spoel deze dan even met koud water.
- Besmeer de pannenkoek met boter en honing of olijfolie.
- Je kunt ze ook gelijk invriezen zonder te besmeren.
- Bewaar ze in diepvrieszakjes voor later gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht wordt meestal voor het ontbijt gegeten met lekkere Marokkaanse thee