Beghrir

Marokkaanse pannenkoek
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g bloem
  • 150 g griesmeel
  • 7 g gist
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 700 ml water kan iets meer zijn
  • Mespuntje saffraan

Instructies

  • Doe bloem, griesmeel in een kom, voeg gist, bakpoeder, zout, saffraan toe en daarna het handwarme water.
  • Meng alles goed (bij voorkeur met de hand).
  • Dek het af met een doek en laat het beslag 1 uur rijzen.
  • Verhit een anti-aanbak koekenpan.
  • Voeg het beslag toe (geen boter of olie).
  • Begin op laag vuur en verhoog het vuur langzaam.
  • Gaatjes zullen verschijnen.
  • Als de pannenkoek gaar is, leg je hem op een theedoek.
  • Indien de koekenpan te heet wordt, spoel deze dan even met koud water.
  • Besmeer de pannenkoek met boter en honing of olijfolie.
  • Je kunt ze ook gelijk invriezen zonder te besmeren.
  • Bewaar ze in diepvrieszakjes voor later gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht wordt meestal voor het ontbijt gegeten met lekkere Marokkaanse thee
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Pannenkoeken
Land van herkomst Marokko