Broodpuddinkjes

Belgische Broodpuddinkjes met Rozijnen en Sinaasappelmarmelade

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bruine rozijnen
  • 2 eetlepels jenever
  • 1 eetlepel grove sinaasappelmarmelade
  • 4 sneetjes muesli-notenbrood
  • 3 sneetjes kandijkoek
  • 1 ½ dl melk
  • 1 groot ei
  • 30 g boter
  • 3 ½ eetlepels suiker
  • 2 theelepels citroenrasp
  • ½ theelepel kaneel

Instructies

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Meng de rozijnen en jenever door elkaar.
  • Snijd de schilletjes van de sinaasappelmarmelade fijn en meng deze met de marmelade door de rozijnen.
  • Snijd de korstjes van het brood.
  • Snijd het brood en de kandijkoek in stukjes en besprenkel ze met de helft van de melk.
  • Knijp goed uit en doe ze in een kom.
  • Klop het ei los.
  • Vet de soufflévormpjes in en verdeel ongeveer 1 ½ eetlepel suiker over alle vormpjes.
  • Snijd de rest van de boter in stukjes.
  • Meng het losgeklopte ei, de rest van de suiker, het rozijnenmengsel, citroenrasp, kaneel, stukjes boter en de rest van de melk door het uitgeknepen brood.
  • Meng goed tot een homogeen, niet te nat mengsel.

Bereiden:

  • Giet indien nodig overtollig vocht van het puddingmengsel af.
  • Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveer de broodpuddinkjes lauwwarm of koud.
  • Lekker met crème fraîche.

Voedingswaarden

Calories: 295 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 7 g | Vet: 14 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Zuidvruchten
Land van herkomst België