Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Soufflévormpjes (inhoud ca. 2 dl)
Ingrediënten
- 2 eetlepels bruine rozijnen
- 2 eetlepels jenever
- 1 eetlepel grove sinaasappelmarmelade
- 4 sneetjes muesli-notenbrood
- 3 sneetjes kandijkoek
- 1 ½ dl melk
- 1 groot ei
- 30 g boter
- 3 ½ eetlepels suiker
- 2 theelepels citroenrasp
- ½ theelepel kaneel
Instructies
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de rozijnen en jenever door elkaar.
- Snijd de schilletjes van de sinaasappelmarmelade fijn en meng deze met de marmelade door de rozijnen.
- Snijd de korstjes van het brood.
- Snijd het brood en de kandijkoek in stukjes en besprenkel ze met de helft van de melk.
- Knijp goed uit en doe ze in een kom.
- Klop het ei los.
- Vet de soufflévormpjes in en verdeel ongeveer 1 ½ eetlepel suiker over alle vormpjes.
- Snijd de rest van de boter in stukjes.
- Meng het losgeklopte ei, de rest van de suiker, het rozijnenmengsel, citroenrasp, kaneel, stukjes boter en de rest van de melk door het uitgeknepen brood.
- Meng goed tot een homogeen, niet te nat mengsel.
Bereiden:
- Giet indien nodig overtollig vocht van het puddingmengsel af.
- Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer de broodpuddinkjes lauwwarm of koud.
- Lekker met crème fraîche.
Voedingswaarden
Calories: 295 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 7 g | Vet: 14 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 20 g