Belgische kaaskiosk
Ingrediënten
- 1 verrassingsbrood of hompbrood voor 6 personen ,1½ kg
Voor het Brussels puntje:
- 1 rijpe Brusselse kaas van 150 gr
- 2 eetlepels zure room
- versgemalen peper
Voor het Rammenasrondje:
- 150 gr Hervesmeerkaas
- ½ rammenas
- 2 eetlepels bieslook fijngesnipperde
Voor het Jubilootje:
- 250 gr Jubilo-kaas
- boter
- 2 eieren
- paprikapoeder
Instructies
- Snijd een deksel van de bovenkant van het brood,
- Maak het broodkruim los van de korst, haal het uit het brood en verdeel het in 3 schijven van gelijke dikte.
- Eén schijf gebruikt u om Brusselse Puntjes te maken, één schijf voor
- Rammenasrondjes en de laatste schijf voor Jubilootjes.
- Uit de eerste schijf haalt u 24 driehoekjes, uit de tweede schijf 24 rondjes met een diameter van 5-6 cm en de derde schijf snijdt u eerst vierkant, waarna u er 24 rechthoekjes uit snijdt.
- Voor elk broodgarnituur zijn 2 sneetjes per persoon vereist.
- Reken op 2 sandwiches van elke soort per persoon.
Brussels puntje:
- Dep de kaas met keukenpapier droog.
- Haal hem door een niet te fijne zeef, strooi er versgemalen peper op en werk op met de zure room.
- Smeer dit tussen 2 broodpuntjes ,driehoekjes.
Rammenasrondje:
- Schil de rammenas en snijd hem in plakjes van 2mm.
- Druk 24 rondjes uit de broodcirkeltjes, strijk deze aan één kant overvloedig in met Hervekaas en leg er dan een schijfje rammenas tussen.
- Druk de sandwich lichtjes op elkaar, zodat er wat kaas tussenuit komt.
- Leg daarop wat bieslook.
Jubilootje:
- Kook de eieren 8 minuten in licht gezouten water, pel ze, laat ze afkoelen en snijd ze met de eiersnijder in fijne schijfjes.
- Ontkorst de kaas, snijd hem in lintjes en leg die tussen de rechthoekige sneetjes brood.
- Strooi er wat paprikapoeder over.
- Combineer telkens een lintje kaas met een half eischijfje.
- Strijk wat boter op de sandwiches en leg ze onder de grill.