Belgische karbonade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg magere runderlappen in blokjes van 3 cm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 gr boter
  • 1 grote fijngesneden ui
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 dl donker bier
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 3 takjes tijm
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad

Instructies

  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak het vlees hierin in gedeelten in 3-4 minuten rondom lichtbruin.
  • Schep het vlees uit de pan en houd het apart.
  • Bak de ui 3-4 minuten in de braadboter en voeg het vlees weer toe.
  • Roer de mosterd erdoor en voeg het bier, de honing, de wijnazijn, 2 takjes tijm, de
  • kruidnagels en het laurierblad toe en zoveel water tot het vlees net onder staat.
  • Stoof het gerecht met het deksel op de pan in ± 2½ uur tot het vlees gaar is. Controleer tegen het einde van de stooftijd of er nog voldoende vocht in de pan zit; voeg eventueel wat water toe.
  • Verwijder na de stooftijd de kruidnagels en het laurierblad.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en paper en bestrooi het met tijmblaadjes. Server er frites bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst België