Belgische marmercake
Equipment
- Cakevorm, van 1½ liter
Ingrediënten
- 200 gr boter
- 4 eieren
- ½ pak mix voor vanillecake pak á 500 gr
- 3 eetlepels melk
- ½ pak mix voor kruidencake pak á 500 gr
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels koekkruiden
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Klop 100 gr boter romig met 2 eieren, de vanillecakemix en 2 eetlepels melk.
- Klop ± 4 minuten door en schep het beslag dan in de vorm.
- Klop de rest van de boter romig met 2 eieren, de kruidencakemix, 1 eetlepel melk, de honing, de koekkruiden en de bruine suiker.
- Klop ± 4 minuten door en schep ook dit beslag in de vorm.
- Bak de cake in de oven in 65-75 minuten goudbruin en gaar.
- Laat hem op een rooster afkoelen en bestrooi hem met de kaneel en de poedersuiker.