Belgische marmercake

Porties: 12 plakjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Cakevorm, van 1½ liter

Ingrediënten

  • 200 gr boter
  • 4 eieren
  • ½ pak mix voor vanillecake pak á 500 gr
  • 3 eetlepels melk
  • ½ pak mix voor kruidencake pak á 500 gr
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Klop 100 gr boter romig met 2 eieren, de vanillecakemix en 2 eetlepels melk.
  • Klop ± 4 minuten door en schep het beslag dan in de vorm.
  • Klop de rest van de boter romig met 2 eieren, de kruidencakemix, 1 eetlepel melk, de honing, de koekkruiden en de bruine suiker.
  • Klop ± 4 minuten door en schep ook dit beslag in de vorm.
  • Bak de cake in de oven in 65-75 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat hem op een rooster afkoelen en bestrooi hem met de kaneel en de poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Land van herkomst België