Berliner bollen

Berliner bollen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram wit tarwebloem
  • 1 zakje gist
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 afgestreken theelepel zout
  • ¼ liter melk
  • 100 gram boter gesmolten
  • 2 eieren

Instructies

  • Kneed de ingrediënten tot een smeuïge massa en laat die op een warme plaats staan tot het volume is verdubbeld.
  • Zet de mixer op de hoogste stand en kneed hiermee nogmaals goed door.
  • Rol het deeg op een werkblad uit tot een lap van 1/2 cm dik en steek daar met een glas of kopje ronde plakjes van 5-7 cm doorsnee uit.
  • Leg de schijfjes op een met bloem bestrooide bakplaat en laat ze nogmaals ± 20
  • Bak de Berliner bollen in een frituurpan met plantaardig vet of plantaardige olie aan beide kanten goudbruin.
  • Neem ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken en rol ze dan in suiker.
  • U kunt de Berliner bollen met jam vullen.
  • Doe de jam in een slagroomspuit, plaats een puntig mondje aan de voorkant van de spuit en spuit de jam aan de zijkant van de bollen naar binnen.
  • U kunt voor de Berliner bollen ook een ander deeg maken (makkelijker ensneller klaar).
  • Hier volgt het recept:
  • Kwark-oliedeeg
  • 250 gr magere kwark
  • 6 eetlepels melk
  • 1 ei
  • 8 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gr (4 eetlepels) suiker
  • 400 gr wit tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • Roer de kwark met een mixer glad.
  • Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en roer de helft hiervan door de
  • kwark.
  • Klop er de melk, het ei, de zonnebloemolie en de suiker door, voeg de rest
  • van het bloemmengsel toe en kneed het geheel goed door.
  • Ga verder te werk als boven beschreven; alleen hoeft dit deeg niet te rusten

Notities / Tips / Wijnadvies

Hier volgt het recept:
  • Kwark-oliedeeg
  • 250 gr magere kwark
  • 6 eetlepels melk
  • 1 ei
  • 8 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gr (4 eetlepels) suiker
  • 400 gr wit tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
Bereinding
  • Roer de kwark met een mixer glad.
  • Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en roer de helft hiervan door de
  • kwark.
  • Klop er de melk, het ei, de zonnebloemolie en de suiker door, voeg de rest
  • van het bloemmengsel toe en kneed het geheel goed door.
  • Ga verder te werk als boven beschreven; alleen hoeft dit deeg niet te rusten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak