Besengek

Besengek

gekruiden geroosterd varkensvlees in saus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram varkenslappen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode lombok
  • 4 kemirienoten
  • ½ blokjes trassi van 1 cm
  • ¼ schijf Javaanse suiker
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 3 theelepel ketoembar
  • 3 theelepel djinten
  • 1 stukje gemberwortel van 1 cm
  • 2 eetlepel(s) asem
  • 1 stukje sereh van 2 cm
  • 2 blaadjes salam
  • 3 plakjes laoswortel
  • 2 dl santen
  • zout

Instructies

  • Lombok halveren en zaadjes verwijderen.
  • Dan in de keukenmachine de ui, knoflook, lombok, kemirie, trassi en Javaanse suiker fijnmalen.
  • Dit mengsel voor 5 min. in hete olie zachtjes fruiten.
  • Varkenslappen halveren.
  • Dan aan het kruidenmengsel de varkenslappen, ketoembar, djinten, gemberwortel, asem, sereh, salam, laos en santen toevoegen.
  • Vlees in 30 min. gaar stoven.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
  • Rooster invetten en vlees uit de saus nemen.
  • Vlees op het rooster vlak onder de grill in 10 min. goudbruin laten kleuren.
  • De lekbak onder het rooster niet vergeten.
  • Halverwege het vlees keren.
  • Intussen de saus opwarmen, sereh, salam, gember en laos uit de saus verwijderen.
  • Vlees op een schaal leggen en overgieten met de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met witte rijst en atjar tjampoer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië