Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- wok, of hapjespan
Ingrediënten
- 1 mango ca. 300 g
- 4 bolletjes gember
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 dl tomatensap
- 3 bosuitjes
- 150 g sugar snaps
- 400 g bieflapjes
- 1 eetlepel chilipoeder
- 3 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels kruidenbouillonpoeder
Instructies
Voorbereiding:
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
- Pureer in een keukenmachine de mango met de gember, gembersiroop en tomatensap tot een gladde saus.
- Als je geen keukenmachine hebt, snijd dan de mango en gember heel fijn en wrijf alles door een zeef boven een kom.
- Snijd de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm.
- Maak de sugar snaps schoon.
- Snijd de bieflapjes in dunne reepjes en bestrooi ze met chilipoeder.
Bereiding:
- Verhit de olie in een wok.
- Pers de knoflook erboven uit en bak de bieflapjes al omscheppend in ongeveer 3 minuten bruin.
- Voeg de bosui en sugar snaps toe en bak ze ongeveer 2 minuten mee.
- Voeg de mangosaus en het kruidenbouillonpoeder toe en breng aan de kook.
- Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
- Serveer met pandanrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij de exotische smaken van de mango-gember saus en het malse vlees van de bieflapjes.Voedingswaarden
Calories: 458 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 28 g | Vet: 27 g | Zout: 1.9 mg | Sugar: 18 g