Biefstuk met ajuinsaus van Allerhande

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 biefstukken (kogel)
  • 50 g boter
  • 2 kleine uien in dunne ringen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 150 ml witte wijn
  • 2 theelepels bouillonpoeder

Instructies

  • Biefstuk ca. 15 min. op kamertemperatuur laten komen.
  • In steelpan 1 el boter verhitten en uiringen in 10 min. op laag vuur lichtbruin bakken.
  • Uiringen met bloem, poedersuiker en tijm bestrooien en nog 1 min. zachtjes bakken.
  • Wijn en bouillonpoeder toevoegen en uiensaus al roerend laten binden.
  • Op smaak brengen met zout en peper. Indien nodig saus verdunnen met wat warm water. Intussen biefstuk droogdeppen en met peper bestrooien.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en biefstuk op hoog vuur in 2-3 min. per zijde rondom bruin en van binnen rosé bakken.
  • Biefstukken uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt even laten rusten.
  • Biefstukken op vier borden leggen en ajuinsaus erover scheppen of apart erbij serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees