Biefstuk met gember, dunne plakjes vlees in een rijke saus, gegarneerd met verse gember, groene pepers en lente-uitjes, geserveerd op een kleurrijk bord, omringd door limoen, chilipepers en verse kruiden.

Biefstuk met Gember en Groenten

Een smaakvol bijgerecht met biefstuk in een aromatische gembersaus, gecombineerd met verse groenten voor een pittige en geurige ervaring.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g biefstuk in plakjes van ½ cm dikte gesneden

Voor de kruiden:

  • Mespunt ve-tsin
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
  • Zout
  • Zwarte peper uit de molen
  • 1 cm verse gemberwortel geschild en geraspt

Voor de saus:

  • 1 dessertlepel suiker
  • Mespunt ve-tsin
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 3 eetlepels bouillon
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1-2 eetlepels rijstwijn of droge sherry

Verder nog:

  • 4 eetlepels olie
  • 2-3 cm verse gemberwortel geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 4 lente-uitjes schoongemaakt en fijngehakt
  • 100 g bamboescheuten in plakken gesneden
  • 2 groene pepertjes schoongemaakt, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de biefstuk met gember en groenten met rijst of noedels voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Deze smaakvolle biefstuk gaat goed samen met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 8 g | Zout: 1 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Azië / China
Extra aanwijzing Alle Jaargetijden