Biefstuk met Gember en Groenten
Een smaakvol bijgerecht met biefstuk in een aromatische gembersaus, gecombineerd met verse groenten voor een pittige en geurige ervaring.
Ingrediënten
- 250 g biefstuk in plakjes van ½ cm dikte gesneden
Voor de kruiden:
- Mespunt ve-tsin
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
- Zout
- Zwarte peper uit de molen
- 1 cm verse gemberwortel geschild en geraspt
Voor de saus:
- 1 dessertlepel suiker
- Mespunt ve-tsin
- 1 eetlepel zoete ketjap
- 3 eetlepels bouillon
- 1 theelepel sesamolie
- 1-2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
Verder nog:
- 4 eetlepels olie
- 2-3 cm verse gemberwortel geschild en in dunne plakjes gesneden
- 4 lente-uitjes schoongemaakt en fijngehakt
- 100 g bamboescheuten in plakken gesneden
- 2 groene pepertjes schoongemaakt, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de biefstuk met gember en groenten met rijst of noedels voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Deze smaakvolle biefstuk gaat goed samen met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 8 g | Zout: 1 g | Sugar: 6 g