Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 grote trostomaat
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 3 bosuitjes
- 2 takjes verse tijm
- 50 g magere spekreepjes
- 25 g boter of margarine
- 2 biefstukjes van ca. 100 g elk
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels medium dry sherry
Instructies
- Breng ruim water aan de kook in een steelpan.
- Snijd de tomaat in en kruisje, dompel deze enkele seconden onder in kokend water, spoel af onder koud water en verwijder de schil.
- Snijd de tomaat vervolgens in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.
- Rits de tijmblaadjes van de takjes.
- Verwarm twee borden voor.
- Bak de spekreepjes in een hapjespan in ongeveer 5 minuten zachtjes krokant.
- Schep ze op een bordje.
- Voeg aan het spekvet in de pan een halve eetlepel boter toe.
- Bak hierin de paddenstoelen, bosui en tijmblaadjes ongeveer 4 minuten tot het vocht verdampt is.
- Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan.
- Bak de biefstukjes hierin in ongeveer 4 minuten aan elke kant bruin en van binnen rosé.
- Keer ze halverwege de baktijd.
- Voeg de tomaatreepjes toe aan de paddenstoelen en bak deze nog 1 minuut mee.
- Breng de biefstuk op smaak met zout en peper.
- Leg de biefstukken op de warme borden.
- Roer de sherry door het bakvet in de koekenpan en schenk deze jus over de biefstukken.
- Schep de gebakken paddenstoelen over de biefstukken en strooi de spekreepjes erover.
- Serveer met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot past goed bij de smaak van de biefstuk en de paddenstoelen.Voedingswaarden
Calories: 419 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 31 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 3 g