Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Biefstuk met Gemengde Paddenstoelen en Tomatensaus-Receptenplein.nl

Biefstuk met paddenstoelen

Biefstuk met Gemengde Paddenstoelen en Tomatensaus

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote trostomaat
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 3 bosuitjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 50 g magere spekreepjes
  • 25 g boter of margarine
  • 2 biefstukjes van ca. 100 g elk
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels medium dry sherry

Instructies

  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan.
  • Snijd de tomaat in en kruisje, dompel deze enkele seconden onder in kokend water, spoel af onder koud water en verwijder de schil.
  • Snijd de tomaat vervolgens in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.
  • Rits de tijmblaadjes van de takjes.
  • Verwarm twee borden voor.
  • Bak de spekreepjes in een hapjespan in ongeveer 5 minuten zachtjes krokant.
  • Schep ze op een bordje.
  • Voeg aan het spekvet in de pan een halve eetlepel boter toe.
  • Bak hierin de paddenstoelen, bosui en tijmblaadjes ongeveer 4 minuten tot het vocht verdampt is.
  • Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan.
  • Bak de biefstukjes hierin in ongeveer 4 minuten aan elke kant bruin en van binnen rosé.
  • Keer ze halverwege de baktijd.
  • Voeg de tomaatreepjes toe aan de paddenstoelen en bak deze nog 1 minuut mee.
  • Breng de biefstuk op smaak met zout en peper.
  • Leg de biefstukken op de warme borden.
  • Roer de sherry door het bakvet in de koekenpan en schenk deze jus over de biefstukken.
  • Schep de gebakken paddenstoelen over de biefstukken en strooi de spekreepjes erover.
  • Serveer met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een volle rode wijn zoals een Merlot past goed bij de smaak van de biefstuk en de paddenstoelen.

Voedingswaarden

Calories: 419 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 31 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm