Biefstuk met Groenten in Aluminiumfolie uit de Oven
Geniet van malse biefstuk met groenten in een smaakvolle saus, allemaal verpakt in aluminiumfolie en gebakken tot perfectie in de oven.
Equipment
- kommetjes
Ingrediënten
- 500 g biefstuk in dunne plakjes
- 8 stuks shii-take paddenstoelen in lengte in vieren gesneden
- 1 stuks groene paprika in lengte in achten gesneden
- 1 stuks wortel in vieren
- 4 eetlepels droge sherry
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
- 4 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 1,2 dl Japanse sojasaus
- 1,2 dl dashi
- 1 stuks kleine rode Spaanse peper
- 4 schijfjes sinaasappel
- Zevenkruidenpoeder
Instructies
- Neem vier vellen aluminiumfolie van 25 x 25 cm en verdeel het vlees, paprika, paddenstoelen en wortel over de vellen.
- Meng de droge sherry, zevenkruidenpoeder en sojasaus en giet dit mengsel over de porties.
- Vouw de pakjes dicht en bak ze 15 minuten in een oven op 200 ºC.
- Meng de ingrediënten voor de saus: citroensap, sinaasappelsap, sojasaus en dashi en verdeel het over 4 kommetjes.
- Open de pakjes, garneer met een plakje sinaasappel en daarop wat peperringetjes.
- Serveer de dipsaus apart.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 24 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g