Biefstuk met Lente-ui en Oosterse Roerbakgroenten
Een smaakvol gerecht met mals biefstuk, knapperige roerbakgroenten en frisse lente-ui. Ideaal voor een snelle, maar verfijnde maaltijd.
Equipment
- scherp mes
- Kookpan voor rijst
Ingrediënten
- 300 g biefstuk in zeer dunne plakjes gesneden
- 1 el maïzena
- 6 el zonnebloem- of arachideolie
- ¼ tl zwarte peper
- 300 g witte pandan- of basmatirijst
- 1 teentje knoflook in plakjes gesneden
- 2 el Japanse sojasaus
- 3 el ketjap manis
- ½ bouillontablet verkruimeld
- 400 g Oosterse roerbakmix
- 1 bosje lente-/bosuitjes in dunne schuine ringen gesneden
- 1 tl sesamolie
Instructies
- Zet de wok op de hoogste stand en verwarm hem 1 minuut voor.
- Schenk 5 eetlepels olie in de wok en draai deze rond tot de olie heet is.
- Roerbak de knoflook gedurende 10 seconden.
- Voeg de biefstukplakjes toe en roerbak ze op hoge stand gedurende 20 seconden.
- Schenk de Japanse sojasaus en ketjap manis langs de rand van de wok erbij.
- Schep direct de biefstukplakjes met een schuimspaan uit de wok en zet apart.
- Voeg 100 ml water en het verkruimelde bouillontablet toe aan de wok en breng dit aan de kook.
- Voeg de Oosterse roerbakmix toe aan de saus en verhit het geheel op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten, al omscheppend.
- Zet het vuur weer hoog, voeg de biefstukplakjes en de lente-ui toe aan de wok.
- Voeg de sesamolie toe en meng alles goed door elkaar.
- Serveer het gerecht direct op borden, eventueel met gekookte pandan- of basmatirijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer dit gerecht met gestoomde pandanrijst en bestrooi met extra lente-ui voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir, of een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 28 g | Vet: 18 g | Zout: 2.8 g | Sugar: 6 g