Biefstuk met Lente-ui

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g biefstuk in zeer dunne plakjes
  • 1 eetlepel maïzena
  • 6 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • 300 g witte pandan- of basmatirijst
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • ½ bouillontablet verkruimeld
  • 400 g oosterse roerbakmix
  • 1 bosje lente-/bosuitjes in dunne schuine ringen
  • 1 theelepel sesamolie

Instructies

  • Zet de wok op de hoogste stand en verwarm hem 1 minuut voor.
  • Schenk er 5 eetlepels olie in en draai deze rond in de wok tot de olie heet is.
  • Roerbak de knoflook 10 seconden.
  • Voeg dan de biefstukplakjes toe en roerbak nog steeds op een hoge stand 20 seconden.
  • Schenk de beide sojasauzen langs de rand van de wok erbij en schep direct daarna de
  • biefstukplakjes met een schuimspaan uit de pan.
  • Voeg 100 milliliter water en het bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
  • Schep de roerbakmix bij de saus in de wok en verhit het geheel op halve stand al omscheppend 5-7 minuten.
  • Zet weer op hoge stand, schep de biefstukplakjes en de lente-ui in de wok, voeg de sesamolie toe, meng het door elkaar en serveer het gerecht op borden.
  • Geniet van deze heerlijke biefstuk met lente-ui als smaakvol bijgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerecht / Rundvlees