Biefstuk met Paddenstoelensaus en Cognac
Equipment
Ingrediënten
- 1 pot vleesfond 380 ml
- 4 eetlepels cognac
- 2 sjalotjes
- 400 g gemengde paddenstoelen bijvoorbeeld champignons, oesterzwammen
- 75 g boter of margarine
- 4 biefstukjes van 125 g
- 1 eetlepel maïsolie
- 1 eetlepel maïzena
- Zout en peper
Instructies
- Giet de vleesfond en cognac in een pan en laat op hoog vuur in ongeveer 10 minuten tot de helft inkoken.
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken.
- Verwarm vier borden voor.
- Verhit 25 g boter in een koekenpan.
- Bak de biefstukjes in ongeveer 3 à 4 minuten aan elke kant goudbruin.
- Wikkel ze daarna in aluminiumfolie om warm te houden.
- Verhit in dezelfde koekenpan de maïsolie.
- Bak hierin de paddenstoelen en sjalotjes op hoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten, regelmatig omscheppen.
- Snijd de resterende boter in blokjes en klop deze met een staafmixer door de ingekookte fond en cognac tot een gladde saus.
- Roer in een kopje de maïzena los met 1 eetlepel koud water.
- Voeg dit al roerend toe aan de kokende saus en blijf roeren tot de saus mooi gebonden is.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Verdeel de saus over de warme borden.
- Leg de biefstukjes in het midden en schep de paddenstoelen eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze biefstuk met paddenstoelensaus en cognac past goed bij een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 24 g | Vet: 33 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g