Biefstuk met pepersaus
AllerHande maart 2000
Ingrediënten
- 2 theelepel witte peperkorrels
- 1 dl cognac slijter
- ½ pot vleesfond ` 380 ml
- 1 beker slagroom 125 ml
- zout
- 30 g boter of margarine
- 2 biefstukken a ca. 100 g
Instructies
- Peperkorrels met bolle kant van lepel fijn drukken.
- In pan peperkorrels, cognac en fond op hoog vuur tot 1 dl inkoken.
- Slagroom toevoegen en tot 1 1/2 dl inkoken.
- Op smaak brengen met zout.
- Tot gebruik laten afkoelen en in koelkast zetten.
- In pan boter verhitten.
- Biefstukken in ca. 4 à 6 minuten rosé bakken, halverwege keren.
- Intussen saus opnieuw verwarmen.
- Biefstukken op twee (voorverwarmde) borden leggen en saus erover en ernaast scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gebakken krieltjes en groene sla