Biefstuk op een Bedje van Groenten
Geniet van een malse biefstuk op een bedje van snel gewokte groenten voor een smaakvolle maaltijd.
Equipment
- Grill- of koekenpan
Ingrediënten
Instructies
- Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
- Besprenkel ze met ca.
- 1 theelepel olijfolie en masseer de olie in het vlees.
- Wrijf daarna wat zout en peper na smaak op de biefstukken en laat het even intrekken.
- Verwarm een grill- of koekenpan droog voor.
- Leg de biefstukjes erin en bak of rooster ze aan beide kanten mooi bruin in 2 minuten per kant.
- Neem ze uit de pan en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal.
- Dek die af met aluminiumfolie.
- Breng ruim water aan de kook.
- Voeg zout toe en blancheer de groenten 2-3 minuten.
- Afgieten en met koud water even afspoelen.
- Verhit een wok droog voor.
- Schenk hier olijfolie in en roerbak de groenten snel warm in ca.
- 3 minuten.
- Verdeel de groenten op de borden, leg hier het biefstukje op en druppel er wat jus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de biefstuk met een frisse salade of aardappelpuree voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Deze biefstuk past goed bij een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot.
Serveer de biefstuk met een frisse salade of aardappelpuree voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Deze biefstuk past goed bij een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g