Biefstuk op een Bedje van Groenten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 biefstukjes
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 100 g peultjes afgehaald
  • 150 g sperziebonen of haricots verts afgehaald
  • 150 g dunne groene asperges, in stukjes van 6 cm

Instructies

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  • Besprenkel ze met ongeveer 1 theelepel olijfolie en masseer de olie in het vlees.
  • Wrijf zout en peper naar smaak op de biefstukken en laat het even intrekken.
  • Verwarm een grill- of koekenpan droog voor.
  • Leg de biefstukjes erin en bak of rooster ze aan beide kanten mooi bruin, ongeveer 2
  • minuten per kant.
  • Neem ze uit de pan en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal. Dek die af met
  • aluminiumfolie.
  • Breng ruim water aan de kook. Voeg zout toe en blancheer de groenten 2-3 minuten.
  • Afgieten en met koud water even afspoelen.
  • Verhit een wok droog voor. Schenk hier olijfolie in en roerbak de groenten snel warm,
  • ongeveer 3 minuten.
  • Verdeel de groenten op de borden, leg hier het biefstukje op en druppel er wat jus over.
  • Een heerlijk gerecht met biefstuk op een bedje van knapperige groenten. Smakelijk eten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees