Biefstuk Saté met Gewokte Paddenstoelen, Broccoli en Gember
Equipment
- 8 satéstokjes
Ingrediënten
- 1 zakje saté marinademix
- 400 g biefstuk
- 400 g witte rijst
- 1 bosje lente-uitjes
- 250 g paddenstoelen champignons en/of shii-takes
- Wokolie
- 300 g broccoliroosjes
- 1 eetlepel geraspte gember
- 3 eetlepels ketjap asin
Instructies
- Week de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
- Maak de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de biefstuk in blokjes van ongeveer 2 cm en marineer ze gedurende 15 minuten in de marinade.
- Rijg de gemarineerde biefstukblokjes aan de satéstokjes.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Was en snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
- Verhit een wok en voeg een scheutje wokolie toe.
- Roerbak hierin de broccoli gedurende 5 minuten.
- Voeg de gesneden paddenstoelen toe en wok nog 2 minuten mee.
- Dep de biefstukspiesjes droog en gril ze in een grillpan of onder de grill gedurende 3-5 minuten, keer ze regelmatig.
- Meng ondertussen de geraspte gember met de ketjap en lente-uitjes.
- Voeg de helft van dit mengsel toe aan de groenten en roer goed door.
- Verdeel de gekookte rijst en de gewokte groenten over 4 borden.
- Leg de gegrilde biefstukspiesjes op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.
- Serveer met Conimex Sambal Brandal voor wie van extra pit houdt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt ook stukjes malse varkenshaas of kipfilet gebruiken in plaats van biefstuk voor de saté.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 33 g | Vet: 17 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g