Biefstuk stroganoff, met malse steakreepjes in een romige saus met champignons en tomaten, geserveerd met al dente fettuccine op een kleurrijk bord, omringd door verse champignons, kruiden en een glas rode wijn.

Biefstuk Stroganoff met Fettuccine

Een smakelijke versie van de klassieke biefstuk stroganoff, met romige saus en heerlijke fettuccine, perfect voor een gezellige maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote pan voor pasta
  • Plastic zakje
  • Hamer of deegroller

Ingrediënten

  • 300 g champignons in dikke plakken
  • 60 g boter
  • 30 g bloem gemengd met zout en peper
  • 380 g fettuccine of tagliatelle
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 600 g rib eye steak
  • 0,6 dl rode wijn
  • 3 dl room
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Instructies

  • Verwarm de steak in plasticfolie en sla het dun.
  • Snijd de steak in repen van 1 cm breed.
  • Doe de repen in een plastic zak met bloem, schud goed door.
  • Kook de pasta al dente in licht gezouten kokend water.
  • Smelt 40 g boter in een koekenpan en bak de ui 2 minuten.
  • Bak het vlees in porties 5 minuten per portie tot het bruin is.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Voeg de rest van de boter en champignons toe, roerbak 2-3 minuten.
  • Voeg tomatenpuree en rode wijn toe, laat 2 minuten inkoken.
  • Voeg vlees toe en roer de room erdoor.
  • Laat 1 minuut sudderen.
  • Serveer met de pasta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en wat geroosterd brood.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 590 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 6 g | Sugar: 720 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Rusland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden