Biefstuk Stroganoff met Romige Pasta
Een klassiek gerecht met malse biefstukreepjes in een romige stroganoffsaus, geserveerd met perfect gekookte pasta.
Ingrediënten
Instructies
- Wikkel de rib eye steaks in plasticfolie en sla ze plat met een deegroller of vleeshamer tot ze half zo dik zijn.
- Snijd de steaks in repen van 1 centimeter breed.
- Doe de reepjes in een plastic zakje met bloem, zout en peper, en schud tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Kook de pasta al dente in een grote pan met licht gezouten water.
- Smelt 40 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2 minuten.
- Bak het vlees in porties, elk 5 minuten, tot het egaal bruin is.
- Haal het vlees uit de pan en houd warm.
- Verhit de resterende boter in de pan en bak de champignons 2-3 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de tomatenpuree en rode wijn toe en roer goed door.
- Laat 2 minuten inkoken tot de saus dikker wordt.
- Voeg het vlees weer toe aan de pan en giet de room erbij.
- Draai het vuur laag en laat 1 minuut sudderen tot de saus is ingedikt.
- Serveer de biefstuk Stroganoff met de gekookte pasta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse peterselie en serveer met knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Shiraz of een Merlot past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 680 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 42 g | Vet: 32 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 4 g