Biefstuk Stroganoff, geserveerd op een kleurrijke schaal met romige saus, champignons, uien en fettuccine, gegarneerd met verse kruiden.

Biefstuk Stroganoff met Romige Pasta

Een klassiek gerecht met malse biefstukreepjes in een romige stroganoffsaus, geserveerd met perfect gekookte pasta.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 0,6 dl rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 dl room
  • 30 g bloem gemengd met zout en peper
  • 300 g champignons in dikke plakken
  • 380 g fettuccine of tagliatelle
  • 40 g boter
  • 60 g boter
  • 600 g rib eye steak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Wikkel de rib eye steaks in plasticfolie en sla ze plat met een deegroller of vleeshamer tot ze half zo dik zijn.
  • Snijd de steaks in repen van 1 centimeter breed.
  • Doe de reepjes in een plastic zakje met bloem, zout en peper, en schud tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Kook de pasta al dente in een grote pan met licht gezouten water.
  • Smelt 40 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2 minuten.
  • Bak het vlees in porties, elk 5 minuten, tot het egaal bruin is.
  • Haal het vlees uit de pan en houd warm.
  • Verhit de resterende boter in de pan en bak de champignons 2-3 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de tomatenpuree en rode wijn toe en roer goed door.
  • Laat 2 minuten inkoken tot de saus dikker wordt.
  • Voeg het vlees weer toe aan de pan en giet de room erbij.
  • Draai het vuur laag en laat 1 minuut sudderen tot de saus is ingedikt.
  • Serveer de biefstuk Stroganoff met de gekookte pasta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met verse peterselie en serveer met knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Shiraz of een Merlot past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 680 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 42 g | Vet: 32 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Rundvlees
Land van herkomst Rusland
Jaargetijde: Herfst / Winter