Biefstukschotel

Biefstukschotel met stukjes biefstuk, roergebakken rode uien, paksoi en groenten, geserveerd met witte rijst, kroepoek, augurk en een frisse salade.

Biefstukschotel

Een heerlijke biefstukschotel met verse groenten en een smaakvolle marinade, perfect om te combineren met rijst.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg biefstuk
  • 4 stuks rode uien
  • 4 struikjes paksoi
  • Gesneden roerbakgroenten

Voor de marinade:

  • Flinke scheut zoete sojasaus
  • 3 theelepeltjes sambal oelek
  • Knoflook naar smaak
  • Flesje spice vijf
  • 1 eetlepel maïzena

Instructies

  • Meng de ingrediënten van de marinade door elkaar en marineer de biefstukjes erin.
  • Snijd de biefstuk in stukjes en roerbak ze in een hete pan.
  • Haal de biefstuk uit de pan.
  • Roerbak de gesneden rode uien, voeg de paksoi en de roerbakgroenten toe en bak 3-5 minuten.
  • Voeg de biefstuk weer toe en roerbak alles tot het lekker gaar is.
  • Serveer de biefstukschotel met rijst, augurk, kroepoek en sla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Voor extra smaak kun je wat gesneden lente-uitjes en sesamzaadjes over de schotel strooien.
Wijnadvies:

Een volle rode wijn zoals een Merlot past goed bij de rijke smaken van de biefstuk en de marinade.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 40 g | Vet: 12 g | Zout: 4 g | Sugar: 1.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden