Biefstukschotel
Een heerlijke biefstukschotel met verse groenten en een smaakvolle marinade, perfect om te combineren met rijst.
Ingrediënten
- 1 kg biefstuk
- 4 stuks rode uien
- 4 struikjes paksoi
- Gesneden roerbakgroenten
Voor de marinade:
- Flinke scheut zoete sojasaus
- 3 theelepeltjes sambal oelek
- Knoflook naar smaak
- Flesje spice vijf
- 1 eetlepel maïzena
Instructies
- Meng de ingrediënten van de marinade door elkaar en marineer de biefstukjes erin.
- Snijd de biefstuk in stukjes en roerbak ze in een hete pan.
- Haal de biefstuk uit de pan.
- Roerbak de gesneden rode uien, voeg de paksoi en de roerbakgroenten toe en bak 3-5 minuten.
- Voeg de biefstuk weer toe en roerbak alles tot het lekker gaar is.
- Serveer de biefstukschotel met rijst, augurk, kroepoek en sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voor extra smaak kun je wat gesneden lente-uitjes en sesamzaadjes over de schotel strooien. Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot past goed bij de rijke smaken van de biefstuk en de marinade.
Voor extra smaak kun je wat gesneden lente-uitjes en sesamzaadjes over de schotel strooien. Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot past goed bij de rijke smaken van de biefstuk en de marinade.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 40 g | Vet: 12 g | Zout: 4 g | Sugar: 1.5 g