Biefstukschotel met Paksoi en Roerbakgroenten

Biefstukschotel met malse stukjes gemarineerde biefstuk, gewokt met rode ui, knapperige paksoi en kleurrijke roerbakgroenten. Geserveerd met witte rijst, verse komkommerschijfjes, kroepoek en een garnering van verse kruiden. Een smaakvol en gebalanceerd gerecht.

Biefstukschotel met Paksoi en Roerbakgroenten

Een smaakvolle biefstukschotel met paksoi, roerbakgroenten en een pittige marinade, geserveerd met rijst, augurk en kroepoek.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg biefstuk in stukjes gesneden
  • 4 stuks rode uien gesneden
  • 4 struikjes paksoi in stukken gesneden
  • Gesneden roerbakgroenten naar smaak

Voor de marinade:

  • Flinke scheut zoete sojasaus
  • 3 theelepels sambal oelek
  • Knoflook naar smaak
  • Flesje spice vijf
  • 1 volle eetlepel maïzena

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer de biefstukstukjes hierin.
  • Snijd de biefstuk in stukjes en roerbak deze op hoog vuur tot ze gaar zijn.
  • Haal de biefstuk uit de pan.
  • Roerbak de gesneden rode uien in dezelfde pan.
  • Voeg de paksoi en roerbakgroenten toe en bak 3-5 minuten.
  • Voeg de biefstuk weer toe en roerbak alles samen totdat het goed doorverwarmd is.
  • Serveer de biefstukschotel met rijst, augurk, kroepoek en een frisse salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer de schotel met extra sambal voor een extra pittige kick.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Oosters
Jaargetijde: Alle Jaargetijden